REUTERS

У дитячому санаторії Бердянська Запорізької області зафіксовано п’ять випадків захворювання на кір.

Як повідомляється на сайті Бердянської міськради, у ДЗ «Дитячий соматичний санаторій «Бердянський» захворіли троє дітей та двоє співробітників.

Читайте такожВ Україні різко зросла кількість жертв кору

Відео дня

«За попереднім епідеміологічним розслідуванням діти, які захворіли, приїхали із різних регіонів. Одна дитина з села Новопетрівки була в контакті із хворою дитиною, але лікар Осипенківського центру первинної медико-санітарної допомоги видав довідку, що дитина не була в контакті», - повідомив завідувач відділенням епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Бердянського міжрайонного відділ ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Мацегора.

За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, головному лікарю санаторію необхідно провести аналіз щеплень усіх працівників закладу проти кору. У санаторно-курортних картах дітей необхідно вказати, що вони були у контакті із хворим на кір.

Крім того, комісія зазначила, що санаторій має приймати дітей на оздоровлення з довідками про відсутність контакту з інфекційними хворими та при наявності щеплень проти кору.