Щеплення - єдиний надійний захист від кору / фото УНІАН

В Україні з початку року від ускладнень кору померло 11 людей.

Як повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, протягом 11-го тижня 2019 р. на кір захворіли 2 146 людей — 1 044 дорослих та 1 102 дитини.

Загалом у період із 28 грудня 2018 р. до 14 березня 2019 р. на кір в Україні захворіло 30 794 людини — 13 825 дорослих і 16 969 дітей.

Відео дня

У МОЗ зауважують, що Львівська область втратила своє антилідерство за рівнем захворюваності на кір, а у Вінницькій області за 11-й тиждень зареєстрували майже вдвічі менше нових випадків кору, ніж за попередній. Саме в цих двох областях тривають спецоперації, щоби підвищити рівень охоплення щепленнями і зупинити поширення кору, додали у МОЗ.

«Внаслідок зростання рівня вакцинації у більшості областей щотижня фіксується все менше нових випадків кору. Водночас у 6 регіонах показники зростають: у Київській, Хмельницькій, Тернопільській, Дніпропетровській та Харківській областях, а також м. Києві. Саме в Києві минулого тижня зафіксовано найбільше нових випадків кору», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Рівненській області від кору померла 9-річна дитина

У МОЗ наголошують, що щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у регіоні зафіксовано спалах захворюваності, і додають, що усі регіони забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США.

Як повідомляв УНІАН, з початку цього року і станом на 5 березня від кору в Україні померли 10 осіб, серед яких три дитини.

16 березня від ускладнень кору померла 9-річна дівчинка в Рівненській області.

Згідно з даними ЮНІСЕФ, кількість нових випадків кору у світі стрімко зростає і набуває загрозливого рівня.

Найгіршою є ситуація у 10 країнах, у яких зафіксовано понад 74% нових випадків інфікування. При цьому Україна посідає перше місце серед десяти країн, де кількість нових випадків кору у 2018 році зросла найбільше у порівнянні з 2017 роком.