Звернення до угорського посла підписали четверо нардепів / фото REUTERS

Народні депутати України від Закарпатської області звернулися до генерального консула Угорщини в Україні Бугайла Йожефа з проханням допомогти з постачанням до регіону сироватки проти дифтерії.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі народного депутата Роберта Горвата.

Як йдеться у повідомленні, відповідне звернення було ініційоване народними депутатами Горватом, Василем Петьовкою, Валерієм Лунченком та Владиславом Поляком у четвер, 24 жовтня.

Відео дня

У зверненні зазначається що за інформацією, наданою Міністерством охорони здоров'я, в Україні у наявності було понад 190 флаконів сироватки від дифтерії, які надані в якості гуманітарної допомоги ВООЗ і розподілені в усі області. Проте на Закарпатську область було виділено лише 8 флаконів сироватки, які наразі вже є використаними.

«З метою запобігання виникненню епідемії, звертаємось до вас з проханням долучитися до вирішення нагальної проблеми та допомогти з постачанням вкрай необхідних ліків, а саме 100 флаконів дифтерійного антитоксину», - йде мова у зверненні.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня з діагнозом «дифтерія» було госпіталізовано студента-іноземця, який навчається на 5-му курсі медичного факультету № 2 Ужгородського національного університету.

Також було обстежено 121 студента та 2 осіб, які контактували з хворим. У 44 людей взяті матеріали для лабораторного дослідження.

22 жовтня до обласної інфекційної лікарні було госпіталізовано ще двох пацієнтів з діагнозом «дифтерія»

23 жовтня додатково у 12 осіб лабораторно визначили паличку дифтерії, їх усіх також госпіталізували.

Цього ж дня було використано всі вісім наявних у Закарпатській області доз протидифтерійної сироватки. Згодом у МОЗ України ухвалили рішення про перерозподіл 20 протидифтерійних флаконів сироватки для Закарпаття з інших регіонів України.

Як відомо, на медичному факультеті № 2 Ужгородського національного університету навчаються 1400 студентів-іноземців, зокрема з Індії.