В Україні розпочинають навчання на випадок спалаху коронавірусу.

Першою обрали Олександрівську лікарню, йдеться в сюжеті ТСН.

Якщо у когось буде підозра на коронавірус, хворого одразу доставлять до цього медичного закладу. Наскільки там підготовлені лікарі та чому їх збираються навчати саме зараз, дізналися журналісти.

За легендою, до лікаря має звернутися українець, який повернувся з-за кордону з температурою та ускладненим диханням. Медик констатує, що пацієнт хворий та має всі ознаки захворювання на коронавірус. Лікар викликає "швидку", хворого оперативно везуть до інфекційного відділення, де вже підготовлено спеціальні бокси.

Потім "швидку", якою привезли хворого, дезінфікують.

Читайте такожУ евакуйованих з Китаю українців ознак коронавірусу не виявлено – РНБО

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі Нацгвардії "Нові Санжари" на Полтавщині.

Співробітники Державної прикордонної служби та Міністерства охорони здоров’я проводять температурний скринінг усіх громадян, які прибувають на територію України з будь-якої держави світу як авіасполученням, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску.