Росія і Україна допомагатимуть одна одній під час ліквідації надзвичайних ситуацій.
 
Як повідомили УНІАН у прес-службі МНС Росії, про це йдеться у підписаному в Москві Плані спільних заходів у контексті реалізації Міждержугоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків. Від російської сторони документ підписав глава МНС міністр Володимир Пучков, від України голова Державної служби з надзвичайних ситуацій - Михайло Болотських.
 
Даний План передбачає можливість участі аварійно-рятувальних формувань МНС Росії і ДСНС України в ліквідації надзвичайних ситуацій на територіях Росії та України, а також обмін досвідом з питань моніторингу та прогнозування надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.
 
Крім того, в рамках підписаного договору будуть опрацьовані питання організації взаємного оповіщення під час загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.
 
Документом визначено плани з організації спільної роботи з ліквідації масштабних пожеж, особливо в екосистемах та на прикордонних територіях.
 
Також договір враховує питання професійної підготовки фахівців, обміну досвідом та спільного науково-технічного розвитку.