Українській державі поки не загрожує локдаун, вважає Євген Комаровський / фото УНІАН

Зараз в Україні влада не збирається запроваджувати тотальний локдаун – жорсткий карантин для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

У нашій країні анонсують посилення карантину, проте йде підготовка до проведення низки різних заходів, і люди можуть даремно витратити гроші, розповів кандидат медичних наук й педіатр Євген Комаровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, можливо, про загрозу посилення карантину з 15 жовтня потрібно говорити голосніше.

Відео дня

"Ніхто тотальний локдаун, наскільки я розумію, зараз запроваджувати не збирається…", – поділився думкою медик.

Нагадаємо, у березні 2020 року розпочалася пандемія COVID-19, в цьому ж місяці в Україні запровадили карантин. Пізніше в нашій країні було кілька хвиль захворюваності, й влада запроваджувала локдауни.

Зараз карантин в Україні адаптивний – держава поділена на "зелену", "жовту", "помаранчеву", а також "червону" зони. Найслабші карантинні обмеження в "зеленій" зоні, а найбільш суворі – в "червоній". Поки вся Україна "зелена".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попереджав, що українська держава може перейти в "жовту" зону вже наступного тижня (13 – 19 вересня).

Раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що в країні новий локдаун неминучий. Чиновник попередив, що локдаун в Україні можуть запровадити у листопаді.