Працівники УБНОН Харківської області виявили поле площею близько 70 га з 12 млн кущів коноплі загальною вагою майже 122,5 тис. кг.

 
Вартість цієї наркосировини, за цінами «чорного ринку», - понад 1 млрд 280 млн грн, повідомили УНІАН у ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.
 
Вирощувало заборонені наркокультури одне з товариств з обмеженою відповідальністю, яке має ліцензію на проведення діяльності щодо перевезення, зберігання та культивування рослин маку і конопель.
 
«Під час перевірки його діяльності працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків встановили, що посадові особи вказаного товариства, не маючи квоти на культивування рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, а також інших відповідних дозволів, самовільно засіяли значну ділянку рослинами конопель в Харківській області, чим грубо порушили діюче законодавство, - сказав заступник начальника ГУМВС України в Харківській області, начальник кримінальної міліції Ігор Сенчук. - До того ж, величезна плантація навіть не була обладнана необхідними засобами охорони».
 
Даний факт внесено слідчими органами до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.
 
За ухвалою Київського районного суду працівники міліції проводять заходи зі знищення усіх нарковмісних рослин, які були вилучені на полі. Планується остаточне переорювання ділянки і спалювання незаконно висіяних наркокультур.