Ілюстрація / REUTERS

Вчені впритул наблизилися до перемоги над дуже небезпечним захворюванням вірусом Ебола. Це сталося після того, як у ході клінічних досліджень два нові експериментальні препарати набагато підвищили виживаність пацієнтів.

Влада Конго призупинила дослідження в галузі лікування вірусу Ебола, які почалися в листопаді минулого року, після того, як дізналися про успіх двох з 4 видів експериментальних препаратів. Ліки ZMapp та ремдесирир виключені з клінічних досліджень, бо два інші препарати продемонстрували більшу ефективність, повідомляє MedikForum.

Читайте такожВчені попередили про можливу появу нової смертоносної епідемії

Відео дня

Йдеться про лікування вірусу Ебола за допомогою препаратів на основі моноклональних антитіл, що стимулюють імунну систему, під назвою REGN-EB3 і mAb114. Отримані переконливі наукові докази того, що застосування цих ліків набагато знижує смертність серед заражених.

Щодо двох інших експериментальних препаратів такого ефекту виявлено не було, тому від їхніх випробувань вирішено повністю відмовитися. Оскільки ці дослідження проводилися на живих людях, й ефективність одних препаратів була очевидною на тлі неефективності інших, то всіх без винятку пацієнтів терміново перевели на ефективні ліки.

Повідомляється, що за допомогою цих препаратів смертність від вірусу Ебола вдалося звести до 29%. Серед пацієнтів, які не отримували експериментального лікування, вона наближалася до 67%. Обидва препарати зв'язуються з глікопротеїнами вірусу Ебола і нейтралізують їхню здатність інфікувати інші клітини.

Раніше повідомлялося, що смертельний вірус Ебола досяг міжнародного масштабу.