Китайська влада намагається стримати поширення нового коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

Мешканка китайського Уханя зізналася в соцмережах, що відчуває себе погано і страждає від підвищеної температури, але обдурила контроль в аеропорту за допомогою жарознижуючого і вилетіла до Франції.

Читайте такожУ Китаї розробили метод лікування коронавірусу - ЗМІ

Як повідомляє South China Morning Post, китайські дипвідомства у зв'язку з цим закликають громадян, які виїжджають за кордон, дотримуватися медичного контролю в аеропортах.

Відео дня

Китайська мандрівниця написала на своїй сторінці у WeChat, що перед вильотом з Уханя у неї з'явилися симптоми, схожі на симптоми застуди.

«У мене був жар і кашель перед відльотом – я так злякалася. Я швидко прийняла ліки і перевірила температуру. На щастя, температура була в нормі і я без проблем перетнула кордон», – написала вона.

Залишається невідомим, коли і в якій з аеропортів Франції прибула жінка.

Її пост розкритикували в соцмережах, на ситуацію звернуло увагу китайське посольство. Дипломати зв'язалися з громадянкою Китаю і закликали її звернутися до французьких надзвичайних служб.

Водночас французька влада заявила, що буде відділяти всіх пасажирів, що прибувають з температурою для обстеження медиками.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила у кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини.

Про виявлення інфікованих цією недугою повідомляли на Філіппінах, у Таїланді, Японії, Південній Кореї і на Тайвані. Також про виявлення першого зараженого новим коронавірусом пацієнта напередодні заявляли в США.

На цей момент відомо про 25 жертв захворювання у Китаї. Число заражених перевищує 600 осіб.

Китай у спробі стримати епідемію заборонив громадянам виїжджати з міста Ухань з 11-мільйонним населенням, оскільки саме там почався спалах хвороби. Надалі було закрите і сусіднє місто Хуанган.