Вчені з'ясували, що середземноморська дієта допоможе протистояти деменції

Популярна у багатьох країнах світу середземноморська дієта, багата рибою і цільнозерновими, зберігає гостроту мозку. Дослідження показало, що вона може протистояти деменції.

Читайте такожВчені розповіли про ефективну дієту, яка позбавляє від небезпечного вісцерального жиру

Середземноморська дієта не тільки допоможе продовжити життя, але і збереже здоров'я мозку. Дослідники з Національного очного інституту в Меріленді з'ясували, що люди, які вживають велику кількість овочів, цільнозернових, оливкової олії та риби, мали мінімальний ризик когнітивних порушень протягом багатьох років. Когнітивні порушення починаються в момент появи проблем з пам'яттю, навчанням, концентрацією чи процесом прийняття рішень, що впливають на якість повсякденного життя.

Відео дня

Опубліковане журналом Аlzheimer's and Dementia Journal дослідження показало, що при харчуванні з високим рівнем риби темпи розвитку старечого недоумства можна уповільнити. З'ясувалося, що середземноморська дієта навіть йде на користь людям з високим генетичним ризиком хвороби Альцгеймера, тобто переносником гена АРОЕ, який помітно збільшує ризик розвитку хвороби. Найбільший показник захисту був у тих, хто вживав багато риби і овочів, передає medikforum.

Вчені поставили за мету зрозуміти, чи допомагає середземноморська дієта збереженню здоров'я мозку. Раніше ціла група досліджень підтвердила подібне припущення. В дану дієту включені фрукти, овочі, цільнозернові, горіхи, риба і оливкове масло. Вживання алкоголю або червоного м'яса мінімальне. У дослідженні взяли участь більше 8 000 літніх людей, що мають вікові проблеми із зором.