
Британські і норвезькі вчені назвали їжу, яка запобігає розвитку шлунково-кишкових захворювань, зокрема й онкологічним хворобам, пише сайт Уорікського університету у Великій Британії.
Читайте такожВчені виявили молекулярний механізм, що перешкоджає швидкому старінню
Гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок особливо ефективні для профілактики шлунково-кишкових захворювань.
Ці продукти позитивно впливають на аутофагі - поглинання клітиною власних шкідливих компонентів, запобігаючи розвитку запальних процесів в організмі.
Учені з'ясували, як працює механізм аутофагії: виявлено білок Kenny, з яким пов'язана регуляція процесу. Коли аутофагія працює некоректно, такий протеїн накопичується і провокує запалення в організмі.