Вчені з'ясували зв'язок між доходом сім'ї і мовними здібностями дітей \ УНІАН

Нове дослідження, проведене групою вчених з Університету Торонто, виявило область гіпокампу мозку, яка пов'язує низький дохід сім'ї зі зниженням пам'яті і мовних здібностей у дітей.

Читайте такожВчені з'ясували, що карантин негативно позначився на розвитку дітей

Попередні дослідження показали, що діти з сімей з нижчим доходом в середньому мають нижчі показники пам'яті та мовних здібностей, ніж їхні однолітки з сімей з більш високим доходом.

Відео дня

«Ми виявили, що передній гіпокамп пов'язаний з відмінностями в пізнанні, пов'язаними з доходом», - розповідає Олександра Декер, провідний автор дослідження, опублікованого в Nature Communications, передає medikforum.

Декер з колегами проаналізувала дані 700 дітей, що включають оцінки пам'яті і словникового запасу, а також річний сімейний дохід. Вони також вивчили МРТ учасників.

Дослідники виявили, що чим нижчий соціально-економічний статус був у сім'ї дитини, тим менший був розмір переднього гіпокампу, але не заднього або всього гіпокампу.

Хоча дані, використані в дослідженні, були обмежені сімейним доходом, Декер і її колеги описують фактори, пов'язані з соціально-економічним статусом, які можуть зіграти роль в цьому ефекті, включаючи стрес і доступність матеріальних і нематеріальних ресурсів. Крім того, дослідники виявили, що збільшення доходу сприяє розвитку мозку тільки до певного порогу.