ВООЗ раніше дозволила використання Covishield / фото REUTERS

Європейський Союз не пускає на свою територію усіх вакцинованих громадян Індії, а не лише тих, хто отримав щеплення Covishield (AstraZeneca).

Про це заявив імунолог, член Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, багато країн визначають, приймати людей з конкретних країн чи ні. Відповідні рішення щодо Індії пов'язані з високим рівнем захворюваності на коронавірус там.

Відео дня

"Тут йдеться не про те вакциновані чи не вакциновані, а про те, щоб обмежити будь-які контакти людей з державою, щоб не завезти мутацію вірусу", - пояснив Лапій.

Як відомо, раніше ВООЗ внесла вакцини Covishield, Sinopharm і Sinovac до списку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Раніше видання Reuters написало, що громадяни Індії, які отримали щеплення індійською версією вакцини AstraZeneca (Covishield), зіткнулися з проблемами при спробі в'їхати в ЄС. Нібито європейські паспорти вакцинації не визнають вакцину Covishield. Водночас МЗС Індії порушило питання того, що Covishield не повною мірою визнається Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).