Сума виплат у порівнянні з показниками 2018 року збільшилася на 30,2% / vesti.ua

Моторне страхове бюро України за підсумками 2019 року виплатило постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах (ДТП) зі своїх гарантійних фондів понад 212 мільйонів гривень, що на 30,2% більше, ніж у 2018 році.

Читайте такожСтрахова компанія ІНГО відшкодувала агропідприємству майже 20 мільйонів за поганий врожай соняшникаПро це повідомляє прес-служба бюро.

Відзначається, що загальна кількість виплат склало 7 217. Кількість виплат у порівнянні з показниками 2018 року збільшилася на 20,1%, сума виплат – на 30,2%.

Відео дня

Згідно з повідомленням, найбільш суттєвою статтею виплат є відшкодування збитків власникам незабезпечених транспортних засобів, які стали винуватцями ДТП, не маючи чинного страхового поліса.

Крім того, за вказаний період у кілька разів зросли виплати за зобов'язаннями страховиків, визнаних банкрутами: з фондів бюро проведено 1892 виплати на загальну суму майже 42,3 мільйона гривень.

Також повідомляється, що традиційно незначні показники за кількістю і сумою виплат склали виплати за ДТП з вини невстановленого транспортного засобу та вчинені в результаті протиправних дій, яких минулого року було 111 виплат на суму 5,6 мільйона гривень та 11 виплат на суму 600 тисяч гривень відповідно.

Раніше УНІАН повідомляв, що Фонд соцстраху назвав суму коштів, виплачених потерпілим на виробництві.