Харків. 10 вересня. УНІАН. На засіданні обласного антикорупційного комітету, яке відбудеться 1 жовтня, буде розглянуто питання про ситуацію в сфері земельних відносин.

Про це в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН, повідомляє сайт ОДА.

Добкін обіцяє розібратися із «земельним» питанням

Відео дня

«Потрібно детально проаналізувати ситуацію, тому що сьогодні є багато скарг, які говорять про те, що в цій сфері не все гладко і потрібно навести в ній порядок», - сказав губернатор.

За його словами, минулого року змінилося шість чи сім керівників управління земельних ресурсів, яке займається,в тому числі, й питаннями видачі актів на землю.

«Це говорить про те, що все було непрозоро, нечесно і була корупція в діяльності управління. Без грошей жодна людина, жодне підприємство не могли отримати акт на землю», - наголосив М.ДОБКІН.

Також він підкреслив, що однією з основних проблем у цій сфері сьогодні залишаються складнощі з отриманням вже оформлених державних актів.

«Десятки тисяч актів уже видані, але ще багато їх залишаються в стінах будівлі, де розміщується земельний кадастр. Пов`язане це з тим, що тривалий час акти не видавалися, але це не виправдання для працівників земельного кадастру, управління земельних ресурсів. Я зустрічався на цьому тижні з керівником Держкомзему Харківської області і поставив йому завдання в найкоротші терміни розібратися», - сказав М.ДОБКІН.