Ільхам АЛІЄВ

Харків. 23 грудня. УНІАН. Голова Національної ради козаків України Михайло ЯКИМЕНКО нагородив Президента Азербайджану Ільхама АЛІЄВА орденом Золота зірка «Герой козацького народу».

Як повідомив кореспондентові УНІАН представник прес-служби Національної ради козаків України, нагородження Ільхама АЛІЄВА вищою нагородою НРКУ проведене за ініціативою голови Азербайджанської діаспори м. Харкова, Посла Миру, віце-президента Міжнародної академії козацтва, генерал- лейтенанта, Героя козацького народу Фікрата ВЕЛІЄВА.

Відео дня

Золота зірка Президентові Азербайджану вручена «за істотний внесок у розвиток та зміцнення співпраці між Азербайджаном і Україною в політичній, соціальній, економічній та культурній галузях», а також за великий особистий внесок, значні заслуги і допомогу в зміцненні козацтва, за досягнення, які «сприяють процвітанню і славі наших великих держав, за захист демократії та свободи народів і боротьбу з тероризмом».

Цим почесним званням раніше також були нагороджені Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, екс-президент України Віктор ЮЩЕНКО, прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ, директор Національного банку України Сергій АРБУЗОВ, міністр економіки України Анатолій КІНАХ, а також ряд інших видатних українських і зарубіжних діячів.

З високою нагородою Президента Азербайджану Ільхама АЛІЄВА привітали представники Національної ради козаків України, яка об`єднує понад 4 тисячі громадських і політичних організацій.