Кличко / Фото УНИАН

Головним пріоритетом міської влади є перетворення Києва на технологічне місто. Відповідні процеси вже запущені. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю виданню «Левый берег».

За словами міського голови, влада працює над впровадженням низки сучасних високотехнологічних проектів. У Києві уже працюють електронний бюджет та програма «Питна вода з-під крану» на Оболоні.

Читайте такожУ Києві розпочали ремонти в 300 будинках і дворах у рамках спеціальної міської програми

Відео дня

«Ми – одне з перших міст в Україні, де відкрито документообіг, ми зробили прозорим бюджет. Раніше про спекуляції щодо бюджету, нераціонального витрачання коштів не говорив тільки ледачий, але сьогодні всі надходження до скарбниці, а також всі витрати – публічні. База – у відкритому доступі, і є можливість у громади, журналістів, громадських активістів все моніторити. Більше того, цей процес неможливо повернути назад, – наголосив Кличко. – З головних пріоритетів: зробити місто Київ системним, технологічним. Відповідні процеси вже запущені».

Мер зазначив, що нещодавно на Оболоні розпочала роботу сучасна станція з очищення води.

«У нас воду досі очищають за старими технологіями – хлором, а ми впроваджуємо нові, які використовують у всьому цивілізованому світі. Проект на Оболоні – перший, але надалі ми плануємо поширити досвід буквально на кожен будинок міста Києва», – підкреслив Кличко.