Міфи про кішок / фото ua.depositphotos.com

Люди обожнюють кішок і присвячують безліч творів культури цим милим істотам. Але психологія та поведінка котів часто є загадкою навіть для власників тварин. Нерідко ми неправильно оцінюємо дії кішок і цим можемо нашкодити тварині. УНІАН назвав 10 міфів про котів, в які треба перестати вірити.

Відео дня

Перед стерилізацією кішці потрібно народити

Цей міф іноді поширюють недобросовісні ветеринари, оскільки у кішки, що народжувала, органи більші і її легше стерилізувати. Вагітність і пологи не несуть ніякої користі для кішки. Вони зношують організм тварини, посилюють хронічні хвороби і скорочують життя кішок. Не кажучи вже про те, що потомство потрібно кудись дівати.

Міжнародна організація захисту тварин рекомендує стерилізувати кішок, як тільки їм виповниться 6-7 місяців. Стерилізація кішки значно зменшує ризик раку молочних залоз. Стерилізовані кішки живуть на 39% довше, а кастровані коти - на 62% довше.

Кішки завжди приземляються на лапи

Цей міф може серйозно нашкодити вашій тварині. Насправді кішки не завжди приземляються на ноги, особливо коли стрибок незапланований. Не перевіряйте це на практиці - просто повірте.

Коти можуть мстити господарям

Багато господарів лають вихованця або зляться на нього, якщо він гадить або дряпає речі в недозволеному місці. Але тварина не усвідомлює шкоди своїх вчинків і нічого не робить "на зло". Концепція помсти занадто складна для котячого мозку. Ображатися на кота абсолютно марно, адже він керується лише інстинктами - дряпає кігті і ходить в туалет там, де йому найбільш комфортно.

Кішку неможливо дресирувати

Кішки піддаються дресируванню важче, ніж собаки, але навчити їх простим командам все ж можна. Багато котів як мінімум знають своє ім'я і розуміють команду "не можна".

Якщо кішку ткнути в місце, де вона нагадила, то вона перевиховається

Такий метод виховання абсолютно марний. Кішка не здатна зрозуміти, за що її лають. Таким способом ви лише налякаєте і образите тварину. Якщо кіт ходить в туалет повз лотка - спробуйте переставити лоток в інше місце або поміняйте наповнювач. Також в лоток можна покласти шматок паперу, промочений в котячій сечі.

Міфи про котів / фото ua.depositphotos.com

Коти можуть їсти людську їжу

Кішка дійсно може прожити до 15 років, харчуючись людською їжею. А може і не прожити, якщо їй не пощастить. У людській їжі немає всіх мікроелементів і вітамінів, які потрібні тварині. Каші та овочі для хижака марні, а шоколад, цибуля, горіхи, тісто і багато інших продуктів дуже шкідливі. 

Кішки не можуть жити в квартирі - їм обов'язково потрібно гуляти

Багато людей приписують кішкам людські переживання і вважають, що коту погано сидіти в квартирі і йому треба гуляти. Насправді домашні кішки не мають потреби в прогулянках, хоч іноді можуть намагатися втекти з цікавості.

Квартирні кішки прекрасно почувають себе без прогулянок і живуть довше тих, що гуляють. На вулиці кішка може підхопити інфекцію, побитися з іншими котами або собаками, потрапити під машину або загубитися.

Котам корисно пити молоко

Багато кішок люблять молоко, але користі воно тваринам майже не приносить. А деякі тварини можуть мати алергію на молоко і проблеми з травленням. Кошенятам коров'яче молоко також краще не давати. В крайньому випадку можна замінити козячим.

Домашню кішку можна не прищеплювати

Прищеплювати потрібно навіть тих тварин, які не виходять з квартири. Господар може принести захворювання з вулиці на взутті та одязі.Таким чином кота можна заразити, наприклад, каліцивірозом, який майже в 70% закінчується смертю тварини.

Пухкий кіт - це дуже мило

Зайва вага для котів - це величезне навантаження на кістки і внутрішні органи тварини. Це серйозна проблема, яка загрожує життю тварини. Кота із зайвою вагою потрібно перевести на менш калорійний корм або більше грати з ним.

Вас також можуть зацікавити новини: