Як можна очистити чавунні решітки на плиті / depositphotos.com

Під час приготування їжі її частинки падають на решітки плити, утворюючи шар бруду. Якщо відразу його не відмити, то жир і нагар можуть збиратися місяцями, а вичистити їх потім непросто. УНІАН доводить, що немає нічого неможливого і говорить про те, як очистити чавунну решітку газової плити.

Раніше ми говорили про те, як очистити плиту від старого жиру і нагару.

Як очистити решітку від плити нашатирним спиртом в пакеті

Один з найпопулярніших способів миття чавунних решіток - використання аміаку. Вам потрібно покласти решітки на рівну поверхню, зверху вистелити пакет, в пульверизатор налити нашатир. Потім обробити всю поверхню решітки, розгорнути пакет так, щоб оброблена частина решітки виявилася знизу, знову попшикати аміаком. Так робити, поки вся решітка не буде оброблена, загорнути її в пакет і залишити на кілька годин.

Відео дня

Після закінчення зазначеного часу дістати решітки з пакета, провітрити 10-15 хвилин, а потім промити губкою, змоченою в теплій воді. Додатково можна скористатися сухим миючим засобом, щоб прибрати бруд з важкодоступних місць.

Як очистити чавунну решітку газової плити - варіанти

Існує ще кілька перевірених методів, які сміливо можна використовувати, якщо вам потрібно ретельно відмити решітки:

  • сода - змішати соду і воду так, щоб в результаті вийшла кашка, розподілити по решітці газової плити. Залишити на 1-2 години, потім потерти губкою і змити водою;
  • оцет - викласти решітки у ванну, щедро залити оцтом, залишити на 1-2 години, потерти жорсткою щіткою і промити водою;
  • гірчичний порошок - змішати порошок з водою в пропорції 2:1, розподілити по решітці, залишити на 1-2 години і промити;
  • господарське мило - натерти брусок мила на тертці, розчинити в двох літрах води, залишити решітки в розчині на добу, потім потерти губкою і промити водою.

Ще один спосіб, який мало враховується, але є таким же ефективним, як і всі попередні - прожарювання. Суть його в тому, що решітки з налиплим жиром потрібно довго тримати над відкритим вогнем, тоді вся грязь відвалиться сама. Ту, що не відвалиться, можна підштовхнути, потерши металевим скребком.

Вас також можуть зацікавити новини: