Посівний календар на листопад / фото ua.depositphotos.com

У грудні садівники та городники відпочивають після сільськогосподарського сезону та збору всього врожаю.. Але це не означає, що на ділянці зовсім немає роботи. У перший зимовий місяць пора укрити троянди на зиму і інші кущі, провести снігозатримання, захистити землю від заморозків і гризунів. Також можна висаджувати рослини в теплицю і на підвіконні.

На рісті здоров'я рослин дуже впливає Місяць. Місячний посівний календар допоможе підібрати найурожайніші і найбільш сприятливі дні для робіт в саду, городі і теплиці, а також назве невдалі дати.

Місячний посівний календар на кожен день грудня 2022

1 грудня - посадка будь-яких овочів в теплиці і на підвіконні, особливо огірків. Вигонка зелені петрушки і селери. Можна поливати і підгодовувати рослини малими дозами. В саду проводять снігозатримання і утеплюють снігом кущі.

Відео дня

2-4 грудня - неродючі дні. Не варто висаджувати рослини. Можна розпушувати грунт, боротися з хворобами і бур'янами, мульчувати ґрунт.

5-6 грудня - дуже родючі дні. Можна висаджувати будь-які овочі, зелень і квіти. Дозволені рясні поливи і внесення добрив. В саду проводиться зимове щеплення.

7-9 грудня - дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

10-11 грудня - вдалі дні для посіву і посадок будь-яких культур, особливо моркви і буряка. Мінеральні та органічні підгодівлі, боротьба з бур'янами, розпушування грунту, пересадка рослин. Хороші дні для посадки багаторічних квітів. Не рекомендується обробляти рослини отрутохімікатами. 

12-13 грудня - не рекомендується сіяти і садити рослини, а також підгодовувати і поливати, але можна їх пересаджувати. Розпушування і прополка грунту, боротьба з шкідниками і гризунами. Снігозатримання в саду і на клумбі.

14-16 грудня - посадка зелені і буряка на вигонку, підгодівлі і пересадки, рясний полив рослин. Посадки і пересадки будь-яких багаторічних квітів. Обрізка дерев і утеплення стовбурів снігом. Не рекомендується замочувати насіння.

Що робити на городі в грудні / фото depositphotos.com

17-19 грудня - посіви і посадки в теплиці коренеплодів, зелені, буряка. Вдалі дні для посадки будь-яких квітів, в тому числі кімнатних. Боротьба з гризунами. Санітарна і омолоджуюча обрізка, формування крони, щеплення дерев.

20-21 грудня - дуже врожайні дні для посівів і посадок будь-яких культур, особливо швидкозростаючих, таких як гірчиця, шпинат і салат. Замочування і пророщування насіння. Поливи і підгодівлі дуже помірні. Не рекомендується обрізати рослини і розмножувати їх діленням коренів.

22-24 грудня - молодик. Роботи з рослинами не проводяться.

25-26 грудня - будь-які посадки і пересадки краще не проводити, оскільки рослини зараз слабкі і рани на них довго гояться. Також не рекомендується обрізати, поливати рослини і розпушувати грунт. Можна полоти землю і проріджувати сходи, мульчувати ділянку, накривати посадки і квіти на зиму.

27-29 грудня - посадки будь-яких овочів і квітів, вигонка зелені. Поливи і підгодівлі дуже помірні, оскільки можуть згнити коріння. Не рекомендується обробляти рослини від хвороб і шкідників.

30-31 грудня - не рекомендується проводити посіви, посадку і пересадку будь-яких рослин, обрізати і підгодовувати рослини. Можна захищати рослини від гризунів і сонячних опіків, проріджувати сходи, вкривати троянди і ягідні кущі.

Вас також можуть зацікавити новини: