Чорна п'ятниця 2022 / Ілюстрація REUTERS

Чорна п'ятниця - це особливий період, коли магазини пропонують великі знижки на товари і проводять розпродажі. Це хороший шанс заощадити на покупці і купити дорогу річ за меншою ціною. Розпродажі на Чорну п'ятницю влаштовують онлайн-майданчики та звичайні магазини. Знижки пропонуються як на реальні товари, так й на різні послуги.

Коли чорна п'ятниця 2022

Чорну п'ятницю в світі за традицією проводять після американського свята Дня подяки, яке відзначається в США в останній четвер листопада. У 2022 році Чорна п'ятниця випадає на 25 листопада. Кожен магазин сам встановлює, скільки днів триватимуть розпродажі. Зазвичай період знижок триває 3-5 днів.

Чорна п'ятниця - історія події

Перші згадки про Чорну п'ятницю з'явилися в 1960-их роках як метафора величезних пробок на День подяки. Це свято дуже популярне в США, і до нього американці завжди робили покупки.

Відео дня

Магазини швидко зрозуміли, як отримати вигоду з цього свята, і приурочили період розпродажів до Дня подяки. Хоч в цей день на товар робляться знижки, але за рахунок величезної кількості покупців власники бізнесу отримували величезний прибуток. З часом традиція стала популярною у всьому світі.

Хто в Україні проводить чорну п'ятницю

  • Магазин техніки Фокстрот проводить розпродажі з 21 по 30 листопада.
  • На Rozetka Чорна п'ятниця триватиме з 22 по 28 листопада. Тут обіцяють знижки до -60%.
  • У мережі торгових магазинів Епіцентр знижки діятимуть з 22 по 28 листопада.
  • Магазин електроніки Ельдорадо продаватиме товари зі знижками з 25 листопада. Знижки будуть діяти в тому числі на техніку з доставкою в різні міста.
  • Магазин Алло також проведе розпродажі, але точні дати поки не повідомляє.
  • Магазин побутової техніки та електроніки Comfy проводить розпродаж з 21 по 28 листопада. Тут обіцяють знижки до –50%.
  • Магазин парфумів та косметики Notino проводить Чорну п'ятницю два тижні – з 14 по 27 листопада. Залежно від бренду сума знижки становитиме від -10 до -30%.
  • У мережі Eva можна буде придбати косметику, засоби гігієни, побутову хімію та товари для дому з 17 до 27 листопада. Також цими днями магазин обіцяє безкоштовну доставку товарів поштою.

Вас также могут заинтересовать новости: