Львів. 21 червня. УНІАН. У Львівській області на фасаді Жовківської райдержадміністрації та Жовківської районної ради з нагоди Року УПА в регіоні буде встановлено банери з портретами провідників ОУН Євгена Коновальця та Степана Бандери.

Таке рішення було ухвалено депутатами Жовківської районної ради під час сесійного засідання 19 червня, повідомили УНІАН у прес-службі Львівської обласної організації ВО „Свобода”.

„На сесії Жовківської районної ради з ініціативи «свободівців» депутати ухвалили рішення розмістити на фасаді адмінбудинку РДА та районної ради банери із зображенням Євгена Коновальця та Степана Бандери з нагоди Року УПА на Львівщині», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними «Свободи», лише один депутат утримався від голосування, аргументуючи це тим, що, «мовляв, не годиться на будинку державної адміністрації вивішувати будь-чиї портрети, а тим більше Коновальця та Бандери, до яких так неоднозначно ставляться поляки, з якими співпрацює Жовківський район”.

Крім того, у облорганізації „Свободи” поінформували, що Жовківська районна рада також вирішила ініціювати перенесення праху Є.Коновальця з кладовища у м. Ротердам в Нідерландах на батьківщину провідника ОУН до с. Зашкова Жовківського району Львівщини.