Найближчого тижня в Україні періодично дощитиме / фото Pixabay

В останні дні червня, а також на початку липня на українців чекає переважно дощова та нестійка погода. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його словами, до кінця червня погода в нашій країні очікується нестійкою та вологою.

"На тлі низького тиску та малорухомих атмосферних фронтів виникнуть сприятливі умови для випадання опадів різної інтенсивності. Місцями дощі супроводжуватимуться грозами, градом та шквалистим посиленням вітру", - попереджає Кібальчич.

Відео дня

Температурний фон, за його даними, виявиться близьким до середніх багаторічних показників, проте в окремі дні за рахунок щільної хмарності прогрів буде мінімальним у денний час. Виняток становитиме південна половина України, де максимальні денні температури досягатимуть часом позначки +30 °С.

Погода сьогодні - прогноз на 26 червня

У понеділок помірні, подекуди значні дощі пройдуть у північних, східних та місцями південних областях. Тут також очікуються грози, в окремих пунктах град та шквали, 15-20 м/с. У західних та центральних областях буде переважно без опадів. Температура повітря вдень становитиме +21…+26 °С, у північних областях грози свіжіше, +14…+19 °С, а на Одещині буде до +31 °С.

Погода 27 червня

У вівторок, за прогнозом синоптика, дощі пройдуть у північній частині України, вдень також у західних областях; місцями грози. На решті території країни буде переважно без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11…+16 °С, на південному сході до +18 °С; вдень у південній половині +27…+32 °С, в інших регіонах +21…+26 °С.

Погода 28 червня

У середу вночі буде без істотних опадів, а вдень у південних, західних областях та на крайній півночі країни очікуються невеликі, подекуди помірні дощі з грозами. Температура повітря у нічний час становитиме +12…+17 °С, на півдні до +20 °С; вдень максимальні значення виявляться в межах +18...+23 °С, у південних та східних областях +25...+30 °С.

Опади в Україні - що відомо

Синоптик Наталка Діденко прогнозує що цього тижня до України прийде циклон Lambert. У зв'язку з цим же з 26 червня в деяких регіонах нашої країни можливі рясні дощі з грозами. За словами Діденко, зливи будуть супроводжуватися рвучким вітром.

Вас також можуть зацікавити новини: