Весна цього року прийде за планом / Фото ua.depositphotos.com

Цього року весна в Україну прийде за планом, проте в березні все ще будуть періоди холоду. Справжнє весняне тепло до +20° та навіть вище очікується лише в кінці квітня, а в травні буде звична для цього місяця погода.

Отакий прогноз на весну зробила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, передає "Телеграф".

Прогноз погоди на березень

За даними метеоролога, березень-2022 буде дуже нестійким. З другої половини місяця метеорологи прогнозують різкі похолодання. Цього місяця чекати тривалої теплої погоди українцям не варто.

Відео дня

Прогноз погоди на квітень

За прогнозом Вазіри Мартазінової, у квітні ймовірно різке підвищення температури. Так, до кінця місяця стовпчики термометрів в окремі дні будуть досягати вище 20 градусів.

Читайте такожСиноптик розповів, яка погода чекає на українців у лютому

Прогноз погоди на травень

У травні, за словами Мартазінової, в Україні очікується звична для цього сезону погода. Однак метеоролог додала, що перша половина місяця, ймовірно, пройде без опадів.

Нагадаємо, раніше кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С. і. Суботіна НАН України Світлана Бойченко попередила українців про нетипове настання весни.

Вас також можуть зацікавити новини: