Луценко відреагував на знесення наметів під Радою / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримує дії МВС у наметовому містечку під Верховною Радою в суботу, 3 березня.

Про це він заявив у коментарі на своїй сторінці в Facebook.

"ГПУ підтримує законні дії МВС 3 березня в наметовому містечку. Одночасно прокурори уважно стежать за законністю дій правоохоронців щодо затриманих", - написав він.

Відео дня

Генпрокурор зазначив, що з першого дня акцій, організованих "Рухом нових сил" Михеїла Саакашвілі, заявляв про гарантії на мирний протест.

Читайте такожУ партії Саакашвілі відреагували на знесення наметового містечка під Радою
"Незважаючи на те, що з тих пір правоохоронці вилучили у осіб, пов'язаних з цими акціями, купу зброї та вибухівки, одні активісти акцій затримані за підозрою у викраденні людини, інші - за підозрою у вбивстві цілої родини фермерів, ми і надалі гарантуємо людям право на протест. Де завгодно і коли завгодно", - додав він.

Однак, за словами Луценка, "перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин – табу".

"Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення парламенту, звідки регулярно починаються атаки, в тому числі - із застосуванням зброї - на працівників МВС повинні бути припинені", - додав він.

Як відомо, вранці 3 березня у наметовому містечку під Верховною Радою відбулися зіткнення між поліцією і протестуючими.

У поліції заявили, що на території табору проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках 2 кримінальних проваджень - одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), інше - по подіях 27 лютого біля ВР.

Читайте такожПалили шини, є поранені: біля наметового містечка під ВР сталися сутички між поліцією та протестувальниками (фото, відео)
Поліцейські демонтували намети під ВР.

"У відділення поліції доставлено понад 100 осіб, які чинили опір співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження пост.345 КК - "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - відзначили в поліції.

За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР в наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" і 5 димових мін.