Фото УНИАН

Генеральний прокурор України Віталій Ярема просить для органів прокуратури майже 4 млрд грн на наступний рік, що на 1 млрд більше, ніж фінансування прокуратури у поточному році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ярема заявив на засіданні парламентського Комітету із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Відео дня

Він зазначив, що фінансування органів прокуратури у поточному році становило 2 млрд 994 млн грн, а на наступний рік необхідно 3 млрд 994 млн грн.

Ярема пояснив, що мова не йде про фінансування капітальних видатків, купівлю житла або обладнання. Гроші потрібні виключно на заробітні плати працівників прокуратури, оскільки з липня 2015 року збільшується зарплата працівників прокуратури. І, крім того, створюється орган прокурорського самоврядування – кваліфікаційна комісія, працівники якої також отримуватимуть заробітну плату.

Читайте такожЯрема призначив прокурором Львівської області звинуваченого у покритті тітушок Федика

«Ніяких закупівель матеріально-технічних засобів, додаткових коштів на будівництво, на квартири, на транспорт ми не просимо», - сказав Ярема.

Також він додав, що фінансування в рамках збільшення видатків також буде спрямовано на новостворене управління спеціальних розслідувань, у якому працюють 83 слідчих.