У Німеччині розуміють небезпеку "Північного потоку-2" / фото nord-stream2.com

На засіданні найбільшої фракції німецького Бундестагу, в якому взяла участь федеральний канцлер Ангела Меркель, було ухвалено документ, який визначає стратегію розвитку партнерства Німеччини та України. В документі підтверджується, що фракція вбачає у «Північному потоці-2» небезпеку.

Про це у Twitter повідомив Посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Читайте такожУ США закликають європейські країни відмовитися від "Північного потоку-2"

Відео дня

«На засіданні найбільшої фракції ХДС/ХСС (246 депутатів) - за участю Канцлера А.Меркель - ухвалено без перебільшення історичний документ, що визначає стратегію розвитку партнерства Німеччини та України на ближчі роки!!!», - зазначив він.

За його словами, ухвалення Дорожньої карти підтримки України з боку найпотужнішої парламентської фракції у Бундестагу саме в ці критичні дні - знак солідарності проти російської агресії.

Мельник зацитував одну з тез української стратегії ХДС/ХСС: «У Північному потоці-2 ми і далі бачимо небезпеку, що Росія також і цей проект використовуватиме для розширення можливостей дестабілізації України. Мусимо констатувати, що NS2 (Nord Stream-2 – ред.)  і далі розколює Європу і трансатлантичних партнерів».

Як повідомляв УНІАН, проектом "Північний потік-2" передбачені будівництво і робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч із уже існуючим "Північним потоком-1". Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу та німецький Грайфсвальд.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".