Спікер підкреслив, що закон про перейменування уже набув чинності / фото УНІАН

На перейменування колишньої Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) не вплинуть спроби оскаржити закон у суді.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Звичайно, провокатори можуть давати скарги, можуть намагатися через суд його оскаржити, але закон прийнятий. Судові тяжби можуть бути довгі. Але це ні в якій мірі не впливає на рішення і на силу закону. І всі дії стосовно перейменування будуть відбуватися згідно тих термінів, які вказані в законі", – заявив він.

Відео дня

Спікер підкреслив, що закон уже набув чинності, і "це буде ще одним вагомим чинником" для українців, перед якими постане питання, у якій церкві вони хочуть бути – українській чи московській.

Читайте такожТомос про автокефалію ПЦУ: опубліковано повний текст історичного документу

"Я впевнений, що вибір буде однозначний: що всі українці, усі громадяни України будуть хвиля за хвилею переходити до української помісної автокефальної церкви", – зазначив Парубій.

20 грудня 2018 року після створення Православної церкви України Верховна Рада ухвалила закон про перейменування церкви із центром управління в країні-агресорі. Закон, зокрема, передбачає, що релігійна організація зобов'язана у своїй повній назві відображати належність до структури за межами України. 22 грудня документ підписав президент України Петро Порошенко, 26 грудня закон набув чинності.

В УПЦ МП назвали ухвалений закон антиконституційним і пообіцяли оскаржити рішення про перейменування в Конституційному суді.