Російський політик пояснив мету Путіна на Донбасі / фото УНІАН

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну Донбас потрібен не для ресурсів, а для впливу на внутрішню ситуацію в Україні.

Про це в ефірі ток-шоу "Ситуація" на "Прямому" заявив російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

"Я думаю, що питання ж зовсім не в Донбасі. Донбас Путіну не потрібен. Там було і так дуже багато проблем в Росії з реформою вугільної галузі, щоб хоч хто-небудь з російських лідерів хотів би брати на себе головний біль та інтегрувати Донбас до складу Росії. Донбас потрібен для того, щоб впливати на внутрішню ситуацію в Україні, і для того, щоб було чим торгуватися за Крим" - заявив Пономарьов.

Відео дня

За його словами, українські політики Артеменко та Медведчук висловлюють думку Путіна щодо Донбасу.

Читайте також"Спровокувати силовий конфлікт": російський політик пояснив стратегію Путіна щодо церкви в Україні

"Тобто, Путін, може бути, навіть і погодився на те, щоб тим чи іншим способом Україні дати якихось грошей для того, щоб вона забула про Крим, і тоді можна і про Донбас, і про все інше, і так далі, бо гроші в Росії є", - пояснив Пономарьов.

Російський опозиціонер зауважив, що озвучений представниками ОБСЄ план - це найреальніший план, адже нескінченно підтримувати військову присутність на Донбасі неможливо, а без військової присутності ці території не виживуть в такому стані.

"Тому - міжнародна адміністрація" - підкреслив він.

"Єдине, що в цьому плані, мені здається, вимагає доопрацювання, як сказав пан Клімкін, це питання з виборами. Не можна проводити вибори в умовах неврегульованого конфлікту. І введення миротворців або міжнародної адміністрації - це не означає, що війна закінчилася в цю ж саму секунду. Повинен пройти певний період, коли повернуться ті люди, які виїхали, біженці, коли нормалізується ситуація, коли стане зрозуміло, як нове життя влаштоване з соціально-економічної точки зору. Тільки тоді можна проводити вибори", - резюмував політик.