Порошенка читають у Житомирі / УНІАН

11 березня президента Петра Порошенка чекають у Житомирі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської облдержадміністрації, очікується, що президент візьме участь у Раді регіонального розвитку, відкриє гуртожитки для військових, а також зустрінеться з житомирянами у центрі міста.

Читайте такожАваков розкритикував Нацкорпус за «хардкор» на мітингу Порошенка

Відео дня

Останній захід заплановано на майдані Корольова і цю зустріч мають провести з Порошенком вже як з кандидатом у Президенти України. Планується, що тут виступатимуть Тарас Петриненко, Тетяна Горобець, Тарас Чубай та гурт «Плач Єремії».

Як повідомляв УНІАН, днем 9 березня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, організована партією «Національний корпус», з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі. В акції брали участь близько 2 тис. осіб.

Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги. На підході до будівлі Адміністрації президента відбулися зіткнення між представниками «Нацкорпуса» та «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час зіткнення учасники акції також випускали петарди, в повітря, ймовірно, було розпорошено якусь речовину, а також запалювали фаєри. У поліції заявили, що в результаті зіткнення біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали в Черкаси, де перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після зіткнень з поліцейськими прорвалися до сцени.

В результаті зіткнення з нацкорпусом постраждали 22 правоохоронці. Очільник МВС пообіцяв, що винуватців інциденту притягнуть до відповідальності.