Білецький заяву про злочин, що готується, в ДБР не подавав / УНІАН

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за інформацією про можливу підготовку фізичного знищення лідерів партії "Національний корпус" і громадської організації "Національні дружини".

Як повідомили УНІАН у ДБР, слідчі центрального апарату бюро зареєстрували провадження за інформацією про нібито підготовку одним із заступників голови СБУ знищення лідерів "Нацкорпусу" і "Нацдружин".

Читайте такожГра м'язами. Чи буде "Нацкорпус" продовжувати сутички

Відео дня

З відповідною заявою до ДБР звернувся цей заступник голови СБУ, якого народний депутат на прес-конференції 11 березня звинуватив у підготовці цього злочину. "Сам народний обранець заяву про підготовку злочину до ДБР не подавав", зауважили в бюро.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за фактом готування до злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства", сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Служба безпеки України звернулася до ДБР з проханням відкрити провадження у зв'язку із заявою народного депутата Андрія Білецького про нібито підготовку знищення лідерів партії "Національний корпус".

"Служба безпеки України з подивом ознайомилась із заявою лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького про нібито підготовку СБУ до фізичного знищення лідерів цієї організації. Дуже прикро, що народний депутат України, лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою», - йдеться у повідомленні спецслужби.

"Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці надзвичайно серйозні звинувачення, які, після їх кваліфікації, повинні бути перевірені у рамках кримінального провадження з обов'язковим доведенням до громадськості його результатів", - заявили в СБУ.

За повідомленнями ЗМІ, Білецький заявив, що заступник голови СБУ Віктор Кононенко нібито за наказом президента Петра Порошенка готує вбивства лідерів "Нацкорпусу" та "Національних дружин". За словами депутата, "замовлення" вже надійшло через посередників до кримінальних кіл Дніпропетровської області.