До суду надійшов електронний лист з погрозами \ Фото УНІАН

Голова Оболонського районного суду Києва Владислав Дев’ятко, який головував у справі про вчинення держзради екс-президентом Віктором Януковичем, заявляє про погрози.

Читайте такожЛуценко переконаний, що захист Януковича не виграє апеляцію

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Вищої ради правосуддя, про те, що до суду надійшов електронний лист з погрозами, суддя повідомив до Вищої ради правосуддя, Генеральної прокуратури та Ради суддів України.

Відео дня

“На виконання вимог закону “Про судоустрій і статус суддів” повідомляю, що 18 березня об 11.14 на адресу Оболонського районного суду надійшло електронне повідомлення із заголовком “чекай сволото” та вкладенням погрозливого змісту. Такі дії мають ознаки кримінального правопорушення - погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді, народного засідателя чи присяжного, а також щодо їх близьких родичів у зв’язку з їх діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя”, - йдеться у листі судді.

Також в ньому Дев’ятко просить “вжити передбачених законодавством України заходів реагування”.

У прес-службі Оболонського райсуду також підтвердили інформацію про таке звернення. Як розповіла речниця суду Інна Свинаренко, погрози були не персоналізовані, тобто конкретних прізвищ суддів, яким би адресувалися погрози, в листі немає. Однак Дев’ятко, як голова суду, згідно з законом, зобов’язаний реагувати на будь-які погрози в адресу суддів. Також речниця додала, що не може розголошувати сам текст листа з погрозами, оскільки він, як доказ, спрямований до генерального прокурора Юрія Луценка.

Лист з погрозами надійшов з адреси безкоштовної електронної скриньки С14UA@і.ua. Своєю чергою, координатор праворадикальної організації С14 Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook заявив, що його організація не причетна до цих погроз: “Чекаємо нових кримінальних справ”.

“Схема проста. Створюєте фейковий мейл під іменем організації, далі надсилаєте погрози. Не вірте фейкам”, - сказав він.