Адвокати Януковича заявили, що оскаржать відмову в апеляційному порядку \ Фото УНІАН

Суд відмовився роз’яснювати адвокатам вирок їхньому підзахисному, екс-президенту Віктору Януковичу.

Читайте такожМатеріали справи Януковича повернули до Оболонського райсуду

Як передає кореспондент УНІАН, про це оголосив головуючий у справі про державну зраду Януковича суддя Оболонського районноо суду Києва Владислав Девятко. "Судове рішення викладене чіткими, зрозумілими словами і реченнями, у зв’язку з чим не містить труднощів для розуміння його змісту. У зв’язку з цим у задоволенні заяви захисників обвинувачуваного Януковича слід відмовити", - наголосив суддя.

Відео дня

Також він додав, що відмова може бути оскаржена в апеляційному порядку впродовж семи днів.

На це адвокати Януковича заявили, що оскаржать відмову в апеляційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Оболонський райсуд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у вчиненні державної зради і підготовці та розв'язанні агресивної війни.

Разом з тим, суд виправдав Януковича за ч. 5 ст. 27 ("види співучасників"), ч. 3 ст. 110 ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу у зв'язку з недоведеністю в діях обвинуваченого складу кримінального злочину.

Строк покарання Януковича обчислюватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз в сумі 98 тис. 561 грн.

Адвокати подали п'ять апеляційних скарг на вирок.

За інформацією суду, "захисник Юрій Рябовол просить скасувати вирок та виправдати Януковича; захисник Олександр Байдик просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини; захисник Олександр Горошинський просить скасувати вирок, а кримінальне провадження стосовно Януковича закрити; захисники Богдан Біленко та Андріана Фозекош просять скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції; захисники Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а кримінальне провадження стосовно Януковича закрити та скасувати арешти на майно, що накладені в межах даного кримінального провадження".