Канада не визнає паспорти РФ, видані жителям ОРДЛО / фото УНІАН

Канада не надаватиме дозвіл на в'їзд громадянам України, які мають російські паспорти, видані на окупованому Донбасі.

Читайте такожЗеленський пообіцяв спростити візовий режим із Канадою

Як йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Канади, Канада посилює свої зобов'язання на підтримку України.

Відео дня

Зокрема, сказано, що Канада і міжнародна спільнота виступають на підтримку народу України на його шляху до безпечного, суверенного і заможного майбутнього.

"Канада також здійснює конкретні дії проти триваючої російської агресії в Україні і засуджує рішення Росії щодо видачі російських паспортів українським громадянам на Донбасі. З цього дня Канада здійснить дії, аби гарантувати, щоб ці паспорти не могли бути використані для подорожі в Канаду", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не лише для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України. Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) та батьки.

8 травня Кабмін України ухвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видаватися жителям окупованих українських територій, насамперед Луганської та Донецької областей.