NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту / фото УНІАН

У Кремлі шкодують, що «українська сторона» виявилась не готовою до телемосту між РФ і Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Загалом ми, безперечно, шкодуємо, що це телеміст не відбувся. Ми як і раніше вважаємо, що це була гарна і дуже правильна ініціатива двох телеканалів. Очевидно, українська сторона не готова до цього», - сказав Пєсков.

Відео дня

На запитання кореспондента УНІАН, чому ж російські ведучі, анонсуючи проведення телемосту, говорили винятково про «спільні пісні й історію», однак замовчували історію відносин України і Росії після 2014 року, Пєсков сказав: «Не замовчується, я впевнений, що всі періоди новітньої історії наших двох країн могли б бути обговорені під час цього заходу».

За його словами, щодо нарікань про передчасність проведення такого заходу, то «спілкування людей ніколи не може бути передчасним, бо це найправильніше спілкування і те спілкування, в якому народжується істина».

Читайте також"Настав час заарештувати": політолог розповів, як потрібно покарати Медведчука за скандал із телемостом

Як повідомляв УНІАН, на 12 липня було анонсовано телеміст між російським пропагандистським телеканалом «Росія» і українським NewsOne.

8 липня виконувач обов‘язків голови СБУ Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання РНБО для введення санкцій щодо юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами «112 Україна» і NewsOne.

Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на вчинення державної зради у зв'язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ВАТ «Промсвязьбанк», через який фінансуються оборонні замовлення Росії.

В РНБО відбулася нарада з питань забезпечення інформаційної безпеки. За підсумками наради було дано ряд доручень, зокрема, СБУ і Нацполіціі щодо «забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова».

Сьогодні, 9 липня, Нацрада з телерадіомовлення ухвалила рішення провести позапланову перевірку NewsOne.