Гройсман виступає за проведення параду на День Незалежності / REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне провести парад на День Незалежності, але не за рахунок соціальних виплат.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання уряду.

«Я вважаю, що позиція президента про направлення додаткових 300 млн грн на підвищення соціальних стандартів для наших воїнів є абсолютно правильною. Я її підтримую», - сказав він.

Відео дня

При цьому Гройсман зазначив, що вважає за необхідне провести військовий парад 24 серпня. «Цей парад має бути парадом гордості, доблесті, гідності нашого українського народу, нашої держави», - сказав прем'єр.

Читайте такожПарубій закликав вийти на парад до Дня Незалежності попри рішення Зеленського

Але, за словами Гройсмана, зробити це потрібно не за рахунок соціальних виплат, а за рахунок інших джерел. «Я хотів би сьогодні доручити міністру фінансів, міністру оборони від імені уряду ретельно порахувати вартість проведення параду, джерела фінансування. У мене є думки з цього приводу, де ми знайдемо кошти не за рахунок соціальних виплат. І таким чином ми вирішимо два питання», - сказав він.

Пропозиції, як додав Гройсман, будуть надані президенту, і він прийме остаточне рішення.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що замість проведення параду на День Незалежності України держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

"Зазвичай, 24 серпня, на День Незалежності України, у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замість параду краще ці гроші виділити нашим героям... І ми прийняли рішення виділити 300 млн грн на премії всім військовим...", - зазначив президент.

Зеленський наголосив, що цьогорічне святкування Дня Незалежності відбудеться у новому форматі.