Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що серед країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) немає консенсусу і єдності щодо вступу України в Альянс.

Читайте такожКлімкін вважає, що наступні 3-5 років будуть визначальними щодо вступу України до ЄС

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав під час публічного обговорення в Veteran Hub.

Відео дня

Глава МЗС наголосив, що інтеграція до НАТО відрізняється від інтеграції до Європейського Союзу.

Він нагадав, що у 2016 році Україна на саміті Альянсу у Варшаві взяла на себе зобов'язання відповідати стандартам НАТО до кінця 2020 року.

"В НАТО у це ніхто не вірить, але, тим не менше, кажуть, що працюйте, - ми будемо вам допомагати", - заявив Клімкін.

При цьому він переконаний, що, навіть якщо Україна дійде до стандартів НАТО у безпековому і оборонному секторі і заявить про справжнє існування сталої демократії і верховенство права, ряд європейських країн все одно будуть обережно ставитися до України. На його переконання, певні країни все ще будуть оглядатися на позицію Росії.

«Тому на сьогодні ми маємо сказати чесно: в НАТО консенсусу, єдності щодо нашого членства в НАТО завтра чи післязавтра немає», - наголосив Клімкін.

«У мене є певні ідеї. Це знову-таки, не буде завтра чи післязавтра... але НАТО може прийти, я дуже обережно скажу... раніше, ніж 15 років або 10. І на це у нас є шанс», - додав він.

«Рецепт для цього шансу - не тільки досягти стандартів НАТО для війська і так далі, а почати змінюватися самим. От якщо це нам вдасться наступним роками - я щодо НАТО дуже великий оптиміст», - заявив Клімкін.