Захист Гримчака та Овдієнка сьогодні подасть апеляцію на їхній арешт / фото УНІАН

Захист заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника Ігоря Овдієнка, яких підозрюють у вчиненні правопорушення за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, сьогодні подасть апеляцію на їхній арешт.

Про це УНІАН повідомила адвокат об'єднання "Матяш, Коростельов та партнери" Тетяна Матяш, яка захищає інтереси обох підозрюваних.

За її словами, сьогодні захист планує оскаржити обидві ухвали Деснянського районного суду Чернігова про взяття під варту Гримчака та Овдієнка.

Відео дня

Читайте такожГримчака не будуть випускати із СІЗО попри помилки в ухвалі суду – адвокат

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака і його помічника Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку і Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. В НАБУ наголосили, що ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

17 серпня цей же суд обрав Овдієнку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 жовтня з можливістю внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Гримчака та Овдієнка на даний час тримають у Чернігівському СІЗО.