Ілюстрація / REUTERS

У партії «Слуга народу» звинуватили голову Верховної Ради VIII скликання Андрія Парубія в блокуванні розгляду законопроекту про скасування депутатської недоторканності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Підготовчої депутатської групи заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Читайте такожПредставник президента в Раді підтвердив підготовку законопроекту про скорочення кількості нардепів

Відео дня

За його словами, саме з вини Парубія та голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Верховної Ради VIII скликання Руслана Князевича законопроект № 7203, яким вносяться зміни до Конституції України, не внесено до переліку законопроектів, які виносяться на розгляд ВР IX скликання.

"На превеликий жаль, колишня партія "БПП" очолювала комітет, через який проходив законопроект № 7203, будучи ініціатором цього законопроекту, а сьогодні не включила його в перехідні законопроекти, які переходять на розгляд ВРУ IX скликання", - сказав він.

Також Стефанчук звернувся до Парубія та Князевича: "Давайте не будемо грати в якісь незрозумілі політичні ігри. Не може держава, яка вимагає скасування депутатської недоторканності, бути заручником одного депутата, який не ставить свій підпис і не включає цей проект в перехідні…".

Він наголосив, що якщо Парубій і Князевич цього не зроблять, то "ми знайдемо процедурні можливості і буду сподіватися на підтримку інших політичних сил щодо внесення цього законопроекту (йдеться про внесення його в завтрашній порядок денний – УНІАН)".

Як відомо, не всі законопроекти, які не розглянуті у ВР попереднього скликання, автоматично переносяться до ВРУ наступного скликання. Лише окремі законопроекти, визначені законодавством, включаються в перелік для можливого розгляду в парламенті наступного скликання.

Представник апарату ВРУ пояснив, що відповідно до законодавства, не потрібно голосування в сесійній залі за включення даного законопроекту до порядку денного на завтра, а таке включення відбувається автоматично. Але після цього все ж таки на Підготовчій депутатській групі проголосували за розгляд завтра на засіданні для попереднього схвалення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності.