Кирил Вишинський заявив, що не погоджувався на обмін / Скріншот

Головний редактор "РИА Новости-Украина" Кирил Вишинський стверджує, що заява Генпрокуратури про нібито згоду на обмін є фальшивкою.

Про це журналіст розповів на прес-конференції у Москві 9 вересня, яку транслюють федеральні російські ЗМІ.

Читайте такожПогоджуючись на обмін, Путін намагається домогтися амністії для бойовиків - експерт

Відео дня

"Я регулярно відмовлявся від обміну. Ба більше, мені сказали українські політики вже весною цього року, що ми слово "обмін" стосовно вас не вживаємо, мова про взаємне звільнення", – сказав він, зауваживши, що не розуміє "юридичного статусу цієї історії".

На думку Вишинського, екс-генпрокурор все продукував "ненадійно в інформаційному плані" та назвав документ, що підтверджує обмін, "папірцем".

Вишинський переконаний, що заяву підробили, використавши експертизу його почерку, що була в матеріалах справи. Водночас зазначив, що обговорить заяву, "як тільки йому покажуть оригінал".

28 серпня речниця генпрокурора Лариса Сарган оприлюднила фотокопію заяви Вишинського, в якій він дає добровільну згоду на участь у "взаємному звільненні осіб" та підтверджує готовність виїхати за межі України.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують вчинення державної зради й ведення підривної інформаційної діяльності проти України.

4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, на Вишинського.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив Вишинського з-під варти під особисте зобов’язання.