REUTERS

Помічник президента Андрій Єрмак заявив, що Володимир Зеленський поставив чітку задачу щодо нового обміну полоненими.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

«Президент поставив чітку задачу всім, щоб все це відбувалось дуже швидко. І може навіть зі ще швидшою динамікою», - відповів він на питання, чи можна сподіватися на проведення ще одного обміну полоненими до кінця року.

Відео дня

Читайте також"Росія має негайно звільнити всіх українців": Держдеп США прокоментував обмін полоненими

За його словами, у полоні залишаються «декілька сотень людей». Зокрема, серед них кримські татари.

«Ми кожного дня над цим (списком полонених – УНІАН) працюємо, безумовно. Це був перший крок. Ви знаєте, що після обміну була ще одна телефонна розмова між президентами, в якій було зафіксовано, що це перший крок, за яким будуть слідувати наступні звільненні.  У нас немає багато часу. Ми кожного дня працюємо. Робота йде і в Мінську, і на рівні держав. Тому я сподіваюсь, що це тільки перший крок, і ми не будемо зупинятись ні на день», - запевнив він.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.