фото УНІАН

Полтавська обласна рада звернулася до Уряду та парламенту з вимогою призупинити непродумане введення ринку землі.

Відповідне рішення було підтримане на позачерговій сесії Полтавської обласної ради 29 листопада майже одностайно всіма присутніми депутатами.

Зазначається, що тема продажу землі - одна з найбільш болючих для українського суспільства. Нагадаємо, що законопроект №2178-10 про запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення пройшов перше читання і знаходиться на розгляді Верховної Ради. 

Відео дня

"Глибоко переконаний: ринок землі країні потрібен. Але не зараз і не в тій формі, як це передбачено законопроектом 2178-10. Його непродумане і форсоване введення лише погіршить ситуацію на селі, створить передумови для серйозного соціального конфлікту". - заявив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Депутати пропонують переходити до ринку землі після належної підготовки - поетапно, протягом 5 років. Адже, на їх думку, передусім для власника паю має бути створена реальна альтернатива тому, щоб свою землю продати. Людина повинна мати реальну можливість розпочати власний бізнес на своїй землі.