Посол Ізраїля в Україні Джоел Ліон / фото УНИАН

Надзвичайний і повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон здивований рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду про поновлення на посаді звільненого за антисемітські публікації у соціальних мережах консула України у Гамбурзі Василя Марущинця.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Ізраїлю в Україні у соціальній мережі Facebook.

«Держава Ізраїль здивована рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду щодо поновлення на посаді антисемітського українського дипломата Василя Марущинця. Однак ми підтримуємо рішення Міністерства закордонних справ України оскаржити це рішення», - заявив Ліон.

Відео дня

Читайте такожТорт із написом "Mein Kampf": Єльченко закликав не судити про Україну по консулу-антисеміту

При цьому посол висловлює сподівання, що «Верховний Суд України побачить справжнє обличчя цієї небезпечної особи».

Дипломат наголосив, що рішуче засуджує будь-які антисемітські дії, заяви та заперечення Голокосту, особливо громадськими діячами.

«Я вкотре закликаю українських посадовців створити інструмент для кращої боротьби з антисемітизмом та прийняти визначення Міжнародного альянсу пам'яті про Голокост (IHRA) щодо антисемітизму», - додав Ліон.

Як повідомляв УНІАН, суд зобов’язав Міністерство закордонних справ України поновити Василя Марущинця на посаді консула Генерального консульства України в Гамбурзі та виплатити суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу.