Без повернення Донбасу і Криму конфлікт не вирішити, вважає президент / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що конфлікт між Україною і РФ залишить назавжди шрам у відносинах між країнами.

Про це він сказав в інтерв'ю ізраїльському 9 каналу.

"Інтуїтивно відчуваю, що це (врегулювання конфлікту - УНІАН) потрібно не тільки Україні. Я відчуваю, що це велика біда, яка назавжди. Взагалі. Назавжди залишить шрам між Україною і Росією. Чи розсмокчеться цей шрам, я взагалі не впевнений. Але якось же жили", - сказав Зеленський.

Відео дня

У якості прикладу він навів радянський період.

"Якось щось було. І було багато. І були у складі однієї країни – Радянського Союзу. І родичі, і зломлені сім'ї. І родичі, з якими ти не спілкуєшся, які знаходяться там. І навпаки. Загалом, це все – велика, така величезна яма. Й інтуїтивно, те, про що я вам почав, у мене відчуття, що це також потрібно Росії, це також потрібно Європі, це також потрібно світу. Тому що якщо цей прецедент, він залишиться таким, що, мовляв, так і можна і це безкарно, або у таких історій немає виходу...", - зазначив президент.

Читайте також"Я по-іншому людей не заберу": Зеленський розповів про мету свого діалогу з Путіним

При цьому Зеленський додав, що без відновлення територіальної цілісності України нинішня влада розв'язання конфлікту не бачить.

"Просто там знаходиться кілька мільйонів українців. Тому ми, звичайно ж, повинні повернути всі наші території", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський виступив за покарання людей, які стріляли в українців на Донбасі. За словами президента, всі бойовики повинні понести покарання.