Олексій Резніков може очолити МінТОТ / фото УНІАН

Офіс президента головним кандидатом посаду керівника Міністерства тимчасово окупованих територій бачить представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, екс-заступника мера Києва Олексія Резнікова.

Про це повідомляє УП з посиланням на джерела в Офісі президента.

Зазначається, що спершу Резнікова розглядали як кандидата на посаду віце-прем’єра, який мав займатись питаннями окупованих територій. Екс-заступник Віталія Кличка приходив на співбесіду 1 лютого.

Відео дня

Однак, за даними УП, станом на тепер, у президента Володимира Зеленського вирішили не робити окремого віце-прем’єра окупованих територій, а натомість знову хочуть розділити Мінветеранів та МінТОТ. Останнє і має очолити Резніков.

Читайте такожУряд анонсував створення нового міністерства

Олексій Резніков був заступником мера Києва Віталія Кличка і секретарем Київради. У вересні 2019 року він став представником України у Мінській групі і був одним із дієвих членів української делегації на зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі.

4 лютого міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявила, що відомство буде розділено.

Офіс президента 4 лютого також повідомляв, що "відповідно до завдання президента, було ухвалено рішення про створення Міністерства з питань окупованих територій".