Учасниця заходу назвала інформацію про Помпео "медійною маніпуляцією" / facebook.com/edzhaparova

Учасниця зустрічі з державним секретарем США Майком Помпео у Києві Еміне Джапарова заявила, що високопосадовець не говорив про «втрачений Крим», а поширена інформація є неприпустимою «медійною маніпуляцією».

Про це вона написала у Facebook.

Читайте такожВ кінцевому підсумку Росія і Україна повинні самі вирішити питання війни - Помпео

Відео дня

«Як учасник зустрічі, маю наголосити, що вираз обличчя Держсекретаря США жодним чином не демонстрував те, про що йдеться в статті, а також від нього не лунали ті слова, які наводить ЗМІ», – написала вона.

Водночас Джапарова зазначила, що питання Криму й справді порушували на зустрічі.

«Офіційна позиція США є чіткою, багато разів артикульованою на різних рівнях та зафіксованою в багатьох міжнародних документах, зокрема й в Декларації Помпео, за що дякувала під час зустрічі. Жодним чином ця позиція не змінилась попри спроби російської пропаганди видавати бажане за дійсне», – наголосила Джапарова в іншому дописі.

Нагадаємо, ввечері 4 лютого українські ЗМІ писали, що Помпео дав зрозуміти, що міжнародна спільнота вважає Крим втраченим для України. Водночас невдовзі інформацію оновили уточненням: на зустрічі обговорювали питання про те, як тримати Крим на порядку денному.