Рябошапка знає, хто міг "злити" матеріали слідства у справі Майдану / фото УНІАН

В Офісі генпрокурора знають, хто міг "злити" матеріали слідства щодо розслідування справ Євромайдану, зокрема, про допити свідків, проведені нещодавно.

Про це в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, передає ТСН.

"Що стосується витоку інформації, який відбувся, то він відбувся власне... ми підозрюємо, що це та людина, яка працювала не за мене, а працювала за Горбатюка (екс-начальник управління спеціальних розслідувань колишньої Генпрокуратури). Ми знаємо, хто це міг зробити. Ми проводимо розслідування, є кримінальне провадження. Це не були втрачені матеріали. Це були скопійовані матеріали. І, очевидно, що ми це розслідування доведемо до логічного завершення і притягнемо винних до відповідальності", - сказав Рябошапка.

Відео дня

Читайте також"Жоден доказ не втрачено": Рябошапка розповів про розслідування "справ Майдану"

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року стало відомо, що з Генеральної прокуратури зникли два томи справи одного з кримінальних проваджень у справі розстрілів співробітників міліції під час Євромайдану.

Вони "знайшлися" в Державному бюро розслідувань - туди їх передав екс-заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. Він також написав заяву, в якій вказав, що, мовляв, ці документи викрав екс-начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк і сховав їх. Водночас Горбатюк звинуватив Портнова, що це він організував викрадення разом зі своїм спільником у Генпрокуратурі.