Зеленський зауважив, що сьогодні у парламенті прозвітують усі правоохоронні органи / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав керівництво правоохоронних органів продемонструвати результат у розслідуванні резонансних злочинів та нагадав, що «надворі вже весна».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час позачергового засідання Верховної Ради.

Читайте такожРада відправила у відставку Гончарука та уряд

Відео дня

Зеленський зауважив, що сьогодні у парламенті прозвітують усі правоохоронні органи. «Президент не впливає на їх роботу…, але я хотів би зробити нашим правоохоронним органам два подарунки: перший – це календар, він має нагадати вам, що надворі вже весна», - заявив він.

«Другий – це Кримінальний кодекс України, є підозра, що дехто його не має, на жаль. Сподіваюсь, він стане вашою настільною книгою», - наголосив президент.

«На зустрічі влітку, правоохоронні органи, ви казали одноголосно: у нас все є. Потрібна тільки політична воля… Я вам її дав. Візьміть, ви її отримали. Потрібно, ви казали, скасувати телефонне право. Скасували. Будь ласка. Ніхто зверху не спускає прізвища, на які треба «звернути увагу» чи навпаки - не можна чіпати. Як мені не втручатись у вашу діяльність, щоб вона нарешті принесла результат, якого чекають і громадяни України, і наші міжнародні партнери?», - наголосив він.

«ДБР, СБУ, САП, НАБУ, МВС, Генеральна прокуратура. У нас уже шість органів, які мають забезпечувати порядок, справедливість та правосуддя. Невже не вистачає ще одного органу, щоб остаточно втілити в життя прислів’я про сімох няньок, у яких дитя без ока? Ми провели ряд реформ, запустили Вищий антикорупційний суд. Все робили. Перезавантажили НАЗК, повернули відповідальність за незаконне збагачення, зняли недоторканність, прийняли закон щодо викривачів корупції. Як довго українському суспільству чекати результатів у найбільш резонансних справах? Ми обіцяли громадянам перемогу над корупцією. Зараз поки що навіть не нічия», - заявив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський під час своєї передвиборчої президентської кампанії використовував одне із гасел: «Весна прийде – саджати будемо».