Ілюстрація / REUTERS

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав попередні терміни завершення карантинних обмежень, введених у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це міністр написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Скільки ще сидіти в чотирьох стінах? Гроші добігають кінця, бізнеси руйнуються .. Доки ?! Поговоримо, відповідаючи на питання чесно", - закликав міністр.

Відео дня

Читайте такожНе раніше середини травня: у "Слузі народу" спрогнозували, коли закінчиться карантин

Аваков зазначив, що він отримує багато інформації про рівні захворюваності та про ситуацію по регіонах, проте чесно зізнається - він не знає, коли саме це станеться. Однак, припускає, що є можливість вийти з карантину в травні.

"Я не знаю, ніхто не знає. І якщо хтось впевнено говорить, що знає - не вірте. Можу, тим не менш припустити і сподіватися, що країна почне повертатися до нормального життя в травні, а оговтається остаточно на цьому етапі, - до літа", - заявив міністр.

Він також додав, що карантин планується послаблювати в кілька етапів.

"Спочатку для молоді, потім для старших... у другій половині травня... Якщо не зірвемося з поточної моделі опору вірусу, якщо утримаємо порядок і дисципліну. Якщо суперечки відкладемо на потім, а зараз твердо будемо тримати карантин", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що говорити про послаблення карантинних заходів в Україні можна буде говорити у травні, у випадку зниження захворюваності на COVID-19, а до того часу карантин продовжать.

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, станом на 9 квітня в Україні підтверджено 1892 випадків COVID-19. 

У світі уже понад 1,6 млн хворих.

Читайте також: