Миквабия / km-ra.org

Про це сказав директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи візит прем'єр-міністра самопроголошеної Абхазії Артура Міквабії в тимчасово окупований Росією Крим.

"Представники ніким не визнаних, самопроголошених утворень мають можливість відвідувати одне одного. Ось ніким не визнаний прем'єр-міністр ніким не визнаної Абхазії вирішив прилетіти до ніким не визнаної Республіки Крим і влаштувати такий собі "міжсобойчик", тому що інакше нікуди їхати", - сказав Макєєв.

Читайте також"За кримське вино": проти Путіна та Берлусконі в Україні відкрили кримінальну справу

Відео дня

Він зазначив, що позиція українського МЗС щодо відвідувань окупованого півострова різними делегаціями не раз доводилася до відома міжнародних партнерів України, також "не один десяток нот" з цього приводу було направлено до Росії.

"Позиція дуже проста. По-перше, будь-які офіційні візити до АР Крим мають узгоджуватися з українською стороною. Будь-які неофіційні поїздки іноземних громадян повинні відбуватися відповідно до законодавства України та порядку відвідування тимчасово окупованих територій. Будь-які візити, не узгоджені з українською стороною, вважатимуться порушенням законів України і міжнародного права", - підкреслив Макєєв.